På hemsidan finns ett ”samtalsforum” – alltså en webb-lösning för att kunna ”prata” genom att skriva inlägg som andra kan svara på. En erfarenhet är att sådana forum kräver en ”kritisk massa” för att bli intressanta att medverka i och där är vi inte ännu. Därför är det än så länge mest ett internt forum för oss inom nätverket. Men självklart önskar vi att fler deltar!

Om du själv har ett ett behov att pröva dina resonemang om något som har med samverkan att göra finns alternativ till samtalsforum här på webbsidan. I så fall kan du kontakta oss så kan vi se om våra intressen kan sammanfalla. Då får vi komma överens om vilka som kan bjudas in att medverka så att samtalet ska bli så produktivt som möjligt så att vi kan hjälpas åt att anordna ett samtal – i nuläget som Zoom-samtal.

För att kunna skriva i GiSS samtalsforum här på hemsidan måste vi lägga till dig som användare. Skriv en mejl till gissforum@gmail.com där du anger namn och e-postadress samt gärna lite om hur du hittade hit (bra för oss att veta hur spridningen går till) och kanske också något om vad du är intresserad av inom det som GiSS står för. Ingen lång personlig biografi utan bara ett par rader så vi kan få en bild av vilka intresseområden som finns inom detta forum.

Vi kommer att lägga in ditt eget namn som användarnamn eftersom samtal på nätet brukar underlättas om de som samtalar vet vem man talar med.

När du fått bekräftelse på att du är inlagd som användare och loggat in med ditt lösenord, kan du, om du vill,  ladda upp en bild på dig själv i ”redigera profil”. Där kan du också redigera uppgifterna om dig själv, förutom användarnamnet som vi i så fall måste ändra.

I det forum som kallas ”Om forum och webbplatsen” hittar du också en del tekniska tips om hur det hela fungerar.

Vill du ha lite teknisk vägledning hur det går till att svara på inlägg i samtalsforum och att starta egna samtalstrådar (eller ”ämnen” som det kallas här) finns en kort video som visar hur det går till om du klickar på denna länk. Behöver du hjälp att få grepp om strukturen i samtalsforum finns denna lilla video.