Forumnavigering
för att skapa inlägg och ämnen.

Hur funkar det?

Endast ”användare” kan skriva egna inlägg

För att kunna skriva i GiSS samtalsforum måste vi lägga till dig som användare. Anledningen till att vi inte har en öppen registrering är att vi vill minska risken för spam. Vill du bli användare mejlar du oss gissforum@gmail.com så lägger vi in dig. Välkommen! Som du ser är det nästan bara jag som skriver här, än så länge så det vore verkligen roligt om det kunde bli lite fart på det.

Vi kommer att lägga in ditt eget namn som användarnamn eftersom samtal på nätet brukar underlättas om de som samtalar vet vem vi talar med. 

När du fått bekräftelse på att du är inlagd som användare och loggat in med ditt lösenord, kan du, om du vill,  ladda upp en bild på dig själv i "redigera profil". Där kan du också redigera uppgifterna om dig själv, utom användarnamn som vi i så fall måste ändra åt dig.

 

Två kategorier av forum

Som du ser finns det än så länge två övergripande kategorier av öppna forum. med "öppna" menar jag sådana forum som kan läsas även om man inte är inloggad.  Det jag skriver i nu tar upp ämnen som har med själva forumets och webbplatsens funktion att göra.

Det forum som kallas "Samtal om Samverkan" är förstås det viktigaste och är det tänkt att samtalen som just handlar om samverkan kommer att föras.

Slutna forum är bara öppna om man är inloggad och används troligen i första hand som "fortsättningssamtal" i samband med zoom-samtal kring olika projekt.

"Ämnen"

För att komma dit klickar du på rubrikhuvudet till respektive forum. Då visar sig de olika "ämnen" som skapats. Ett ämne är en ny samtalstråd. Alla som loggat in kan svara på de olika inläggen. Om det är tydligt att vi glider in på ett sidospår som snarast borde vara ett eget samtal kan det vara bra att starta ett nytt ämne.

Moderering

Vi som administrerar sidan kommer att gå in regelbundet. Risken att det blir skräpmeddelanden och spam är sannolikt liten men det är ändå viktigt att ha koll. Om du ser något som ser misstänkt ut och vi inte hunnit göra det är det bra om du skickar ett meddelande till vår e-post!

Om samtalen helt spårar ur och börjar handla om semestertips eller kakrecept så kommer vi att kontakta författaren innan vi tar bort inlägget. Det kan ju tänkas att det fanns en tanke med inlägget som blev otydlig men som ändå har med webbplatsens syfte att göra.